Alver E-sport

Hva er e-sport?

Mesterskap i e-sport

E-sport er satt sammen av ordene elektronisk og sport og er en organisert form for konkurransespilling, som regel på PC eller konsoll. Konkurranser skjer via internett (“online”) eller så er spillerne samlet i et lokale (“offline”) med turneringer, tilskuere, premier og rangering av spillerne..

E-sport? Gaming?

E-sport er dataspill der en konkurrerer og har organiserte turneringer med premier.

Gaming er enkelt og greit dataspilling, enten det er på PC, konsoll, mobil eller andre plattformer. En “gamer” har dataspill som en fritidsaktivitet.

Eg spiller ikke dataspill, hvorfor skal eg bry meg om e-sport?

Som annen sport har e-sport tilskuere og utøvere. På samme måte som du ikke trenger å spille fotball selv for å ha god underholdning av å se en fotballkamp, så trenger du heller ikke spille dataspill for å ha glede av å se en kamp.

Hvorfor trenger Alver en e-sportklubb?

Svært mangen barn og unge spiller dataspill og ser på dette som en viktig del av sine liv. Alver E-sport tilbyr et positivt og sosialt spillmiljø med gode verdier. En organisert klubb trengs for å organisere trening, lag og deltaking i ligaer og turneringer.

96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9-18 år spiller spill, for eksempel på PC, PlayStation, mobil og nettbrett.

Barn og medier-undersøkelsen 2018

Slik kan e-sport se ut